zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Балканско Сено за гризачи ZOOLAND

2.00 лв.

Българско планинско сено 400-500 гр. произведено и пакетирано специално за ZOOLAND-VARNA

Сеното е важен и полезен ресурс за гризачите, като за тях то има няколко действия и ползи:

  1. Хранителна стойност: Сеното предоставя гризачите с необходимите хранителни вещества. То съдържа въглехидрати, протеини, фибри, минерали и витамини, които са важни за поддържането на здравето и доброто състояние на гризачите. Разнообразието от треви и растения в сеното им осигурява различни хранителни елементи, които помагат за оптималното функциониране на тяхната храносмилателна система.
  2. Подобряване на храносмилателния процес: Гризачите са хищници с дълги зъби, които постоянно растат. Сеното предоставя влакнината, от която те се нуждаят, за да поддържат зъбите си в правилна дължина. Мастният сенник (страничните части на сената) също допринася за абразията на зъбите, като гризачите ги използват като естествено изтривало.
  3. Занимание и стимулация: Сеното предоставя на гризачите занимание и стимулация. Те могат да се грижат за сеното, да го разпределят по околната среда, да го гризат и да си построят гнезда с него. Това допринася за физическата и ментална стимулация на гризачите и им помага да се забавляват и да се чувстват по-удовлетворени.
  4. Подобряване на хигиената: Сеното може да се използва и като подстилка за гризачите. То предоставя мека и комфортна повърхност, която гризачите могат да използват за построяване на гнезда и убежища. Сеното абсорбира влагата и неприятните миризми, което помага за поддържането на чистотата в техните обитания.

 

magnifier