zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

eSHa 2000 против Гъбични и Бактериални Инфекции, 20ml

12.60 лв.

Препарат против Гъбични и Бактериални Инфекции, както и Загниване на Перки.

Универсален Препарат за Сладководни Аквариумни Риби с широк Спектър на Действие.Кога се използва eSHa 2000?
eSHa 2000 се използва при първични и вторични гъбични инфекции, бактериални кожни инфекции, паразити по кожата и хрилете. Препаратът има допълнителен ефект - ускорява възстановяването на увредените части и защитава кожата. eSHa 2000 има широк спектър на действие и е ефективен при борба с повече от 18 заболявания, и проблеми:
* гъбични инфекции (fungus) - бял или бледо-бял филм, пухкави
образувания около устата, перките или тялото.
* паразити протозоя (protozoan) - обезцветена кожа, помътняване около перките, триене на рибите върху субстрата, водните растения и декорация, язви (ulcers) и рани (wounds), воднянка (dropsy)гниене на перките (finrot)вибрираща болест.
Общите симптоми на болните рибки са необичайно оцветяване, петна, промяна в поведението, свити перки, необичайно бавно или липса на движение.

Дозиране:
Стандартна доза за 100 литра аквариумна вода:
Ден 1 : 25 капки
Ден 2 : 12 капки
Ден 3 : 12 капки

Превантивно дозиране
Добавете 25 капки за 100 литра аквариумна вода като превантивна мярка от поява на гореописаните заболявания и проблеми при добавяне на нови риби и водни растения. Същата доза се използва и след транспортиране на рибите.

Силна доза
Увеличете двойно стандартната тридневна доза за много болни рибки. В някои по-редки случаи се налага удължаване на периода на лечението с няколко дни по следната схема:
Ден 4 : 12 капки
Ден 5 : 12 капки
и т.н.

Дозиране за аквариуми с много мека вода
Ако общата твърдост GH е по-малка или равна на 4°dGH увеличете двойно стандартната доза по време на третия ден! В случай на необичайни усложнения - извършете незабавна частична смяна на водата и потърсете професионална помощ.

Какви предпазни мерки трябва да вземем, когато използваме eSHa 2000?
Частична Смяна на Водата?
По принцип не е необходимо да се извърши предварителна частична смяна на водата преди или след употребата на eSHa 2000, освен в случаите когато:
1. E налице ниско качество на аквариумната вода, основни химични параметри на водата са извън нормите.
2. Ако е в близост във времето до обичайната периодична смяна на водата.
3. Ако използвате подобрител на водата (water conditioners)!
4. Ако сте използвали друг препарат за унищожаване на алги или за лечение на риби.
Периодични проверявайте качеството на водата, като следите основните химични параметри с помощта на eSHa AQUA QUICK TEST - бърз тест.

Филтрация?
Може да оставите филтрационната система работеща, като оставите само неабсорбиращи филтриращи материали, като филтърна вата, пясък, дънен субстрат, биологично-активни филтърни пълнежи и т.н. Винаги изваждайте химически активни филтърни пълнежи като активен въглен, йонообменни смоли, окислители, спрете УВ-стерилизатора тъй като те имат негативен ефект върху действието на eSHa 2000. Оставете филтъра включен както през деня, така и през нощта или осигурете допълнителна аерация!

Взаимодействие с други препарати?
eSHa 2000 може безопасно да бъде комбиниран с eSHa EXIT (ефективен срещу повечето “точкови” заболявания, включително Ихтио). Никога не комбинирайте лекарства и препарати, освен ако производителят не е описал тяхната безопасност! Химичните съставки на eSHa 2000 се разпадат постепенно във времето, но ако искате да използвате друг препарат скоро след като сте добавили от този, може да премахнете активните му съставки чрез филтрация през нов пакет с активен въглен или с по-съществена частична смяна на водата.

Как да пазим рибките си в добро здраве?
След като приключите лечението добавете една доза от витамините eSHa OptimaeSHa Optima стимулира и поддържа естествената имунна защита и ускорява възстановяването от заболяването.

Състав:
Съдържание в 1ml:
- Ethacridini lactas 6.3 mg
- Cuprum 2+ 3.2 mg
- Methylorange 0.26 mg
- Proflavinæ 1 mg
- Вода

ВНИМАНИЕ
Прочетете листовката преди да използвате този препарат. Той може да остави петна ако се разлее. Пазете далеч от деца. Съхранявайте шишенцата и листовката в оригиналната опаковка. Да се използва само за декоративни рибки и риби, които не са предназначени за консумация! Този продукт е възможно да промени цветa на аквариумната вода, както и да оцвети силиконa. Предозирането е непрепоръчително. Да се пази от попадане върху рани! Да се пазят очите и лигавиците, както и други чувствителни зони! Да не се използва след изтичане срока на годност.

Опаковка: 20ml достатъчна за обработка на 800 литра аквариумна вода.

eSHa, Холандия е с повече от 40 години опит в разработването и производството на препарати за лекуване на заболявания по всички видове декоративни риби, добавки и витамини, препарати против алги и охлюви, торове за водни растения и други.

 

Код: 790017 Категория:
magnifier