zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

eSHa Tortufit, 10ml

7.00 лв.

eSHa Tortufit специална формула за сладководни костенурки

Какво представлява eSHa Tortufit?
eSHa Tortufit е уникална формула за сладководни костенурки, отглеждани в аквариум или палудариум (аквариум частично запълнен с вода, но и със съществена земна част). Костенурките ще живеят по-добре, по-здравословно и в по-чисти условия в малък палудариум, когато добавяте eSHa Tortufit. Повече информация може да намерите онлайн на: www.eshalabs.eu

Как действа eSHa Tortufit?
eSHa Tortufit поддържа водата чиста и свежа. Неутрализира замърсителите, тежките метали, активният хлор и хлорамините разтворени в питейната вода, подпомага по-лекото дишане на Вашите костенурки, увеличавайки кислорода във водата. eSHa Tortufit също действа като дизинфектант, предпазва водата от помътняване и застояване. Чрез него водата ще остане по-чиста и благоприятна по-дълго време. eSHa Tortufit има подхранващ и възстановяващ ефект, защитава и заздравява кожата и черупката.

Предимства на eSHa Tortufit:
- създава условия за по-здрави и щастливи костенурки
- почиства и освежава водата
- предпазва от помътняване и застояване на водата
- стимулира имунната система, повишавайки естествената защита
- неутрализира активния хлор и хлорамините от питейната вода
- подпомага възстановяването и подхранва кожата и черупката
- почиства и успокоява очите в случаите на “изпъкнали очи” или “Pop-Eye”.

Дозиране:
Изчислете обема на частта заета с вода в аквариума или палудариума! Веднъж седмично (или след всяка частична смяна на водата) добавяйте 3 капки на литър аквариумна вода.

Утайка?
Може да забележите люспеста утайка, формирала се в шишето. В тези случаи разклатете енергично шишето преди употреба, а ако се налага и загрейте леко (на водна баня) до 40-60°C. Утайката е напълно безвредна за водните костенурки, разтворима и не повлиява на качеството, и производителността му. eSHa Tortufit се разпада постепенно във времето.

ВНИМАНИЕ:
Прочетете листовката преди употреба! Подходящ и за аквариуми или палудариуми без филтър. Все пак добрата филтрационна система на аквариума или палудариума е препоръчителна! Подходящ само за сладководни костенурки! Съхранявайте шишенцата и листовката в оригиналната опаковка на хладно и тъмно място, извън хладилник! Да се използва само за декоративни рибки и костенурки, които не са предназначени за консумация! Този продукт е възможно да промени цветa на аквариумната вода, както и да оцвети силиконa. Може да остави петна ако се разлее. Предозирането е непрепоръчително. Да се пази от попадане върху рани! Да се пазят очите и лигавиците, както и други чувствителни зони! Да не се използва след изтичане срока на годност. Срок на годност след отваряне на опаковката: до 6 месеца! След тези 6 месеца, ефективността му може да намалее.

Съвети за здравословно отглеждане на сладководни костенурки:
* Разнообразие от сладководни костенурки:
Сладководните костенурки имат 2 черупки (carapace) и коремен щит (plasatron). Костенурката може да се скрие в черупката ако се почувства в опасност. Има много видове сладководни костенурки, като най-разпространените са Cumberland turtle (Trachemys scripta troostii), yellow-bellied slider (Trachemys scripta scripta) и false map turtle (Graptemys pseudogeographica).
* Палудариумът:
Стандартният палудариум за сладководни костенурки е с дължина най-малко 4 пъти размера на костенурката в пълен размер и ширина 3 пъти размера на костенурката в пълен размер. Дълбочината на водата не трябва да е по-малко от един размер, тъй като тя трябва да може да се завърти спокойно във водата. За предпочитане е палудариумът да има зона за печене с площ поне 1/3 или 1/4. Тази зона не трябва да бъде прекалено груба, защото може да нарани коремния и щит (plastron). В тази зона може да разположите една лампа за печене „basking spot bulb“ така че черупката и кожата да може да изсъхне нормално. Това намалява съществено бактериалното замърсяване. Температурата на водата трябва да се поддържа между 18 и 26°C, а температурата на въздуха най-малко 2 градуса повече (например между 24 и 28°C). Повече информация за конкретния вид костенурка, за нейните изисквания и особености може да получите от вашия търговец.
* Здравословен живот:
Сладководните костенурки предпочитат разнообразни храни за да се чувстват добре. Най-добре се чувстват, когато се пекат всеки ден. В случай, че забележите, че те не ходят – премествайте ги от време на време. Обезцветяването и леки петна не са нормални. Никога не режете ноктите на костенурката. Осигурявайте свежа и чиста вода за костенурката, както и добра филтрация.
* Заболявания:
Когато живеят при добри условия, те обикновено не боледуват. eSHa Tortufit може да подпомогне за това, заедно с подходяща лампа за печене, достатъчно движение и правилно и здравословно хранене. Най-честото заболяване е загниването на черупката. Причинява се от замърсена вода, липса или неподходяща лампа и зона за печене, лоша храна и липса на важни хранителни вещества. Отслабне ли имунната система на костенурката, тя е силно податлива на заболявания.
* Смяна на водата:
Сменяйте водата в аквариума или палудариума веднъж седмично и го почиствайте внимателно. Сменяйте най-малко 2/3 от водата и добавяте eSHa Tortufit съгласно описаната схема за дозиране за заменената водата. Ако имате възможност оставете водата да престои заедно с добавения eSHa Tortufit преди да я добавите в аквариума или палудариума. По този начин неговата температура ще се изравни.
* Почистване:
Почиствайте напълно съдът, както и всеки декор и дънния субстрат, когато сменяте водата. Използвайте колкото се може по-малко сапун или други детергенти. За предпочитане не използвайте такива. Ако все пак прецените, че е необходимо – изплакнете ги внимателно преди да ги сложите в аквариума или палудариума. Остатъците от сапун са вредни за водните костенурки. Твърди образувания като котлен камък и други може да почистите лесно с помощта на оцет и хубаво изплакване. Ако е възможно изполвайте различни гъбички и четки за миенето на аквариума / палудариума / декора и купичките за храна. Уверете се, че са изплакнати добре, най-вече от сапун.

Опаковка: 10ml

eSHa, Холандия е с повече от 40 години опит в разработването и производството на препарати за лекуване на заболявания по всички видове декоративни риби, добавки и витамини, препарати против алги и охлюви, торове за водни растения и други.

 

Код: 790123 Категория:
magnifier