zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Integra Protect Urynary, 100 гр

от: 2.80 лв.

Integra Protect Struvit Urinary с пиле, профилактична храна, 100 гр

Integra Protect Urinary е профилактична храна в две разновидности с пиле и телешко.

Струвитните камъни в пикочния мехур, които са съставени от фосфор, магнезий и амоний, може да се появят при котките въз основа на генетична предразположеност. Понеже образуването на струвитни камъни се стимулира от пренасищането на урината с магнезий, формулировката на диетичните храни Integra® Protect Struvit цели чрез подобаващо намаляване на съдържанието на магнезий и пикочно-киселнни вещества да противодейства на образуването на струвитни камъни.

Регулира нивото на рН в урината ( pH стойност в котешката урина – 6,5 ). Тази диетична храна със силно намалено съдържание на магнезий се откроява с добри профилактични качества. Към тях не на последно място се включват - доброто приемане и лесното храносмилане. В интерес на оптималното хранене вашата котка трябва по възможност да приема храната по три пъти през деня. Освен това трябва да знаете, че тя ще има нужда от вода по-често, за да може чрез увеличеното отделяне на урина да се постигне желаният „измивен ефект” на пикочните пътища.

Съдържание: Месо и месни продутки, мазнини, растителни продукти, минерали и DL-Метеоенин

Образуването на струвитни камъни и по този начин опасността от бактериални инфекции може да бъде предотвратено чрез контролирано намаляване на pH в урината на котката.

Препоръчителни дневни дажби за котки с тегло 3 – 5 кг. 200 - 400 гр.

******************************************************************

Серия Integra Protect от Animonda за котки с наднормено тегло, оскалатни камъни и струвитни камъни

Въз основа на проучвания на ветеринарните лекари, проблеми като наднормено тегло, ограничена функция на бъбреците и склонност към камъни в бъбреците принадлежат към тези болестни състояния, от които котките са все по-често засегнати. Една индивидуална, свързана с вида на заболяването диета, трябва в подобни случаи обезателно да е свързана с терапевтичните мерки на ветеринарен лекар. Затова хранителна терапия, която е внимателно подбрана, може да предпази от по-нататъшни рискове, допълнително да стимулира здравето на животното като същевременно подпомогне лечебните процеси.

Диетична терапия за котки

Днес е безспорно, че като и при нас хората, някои болестни състояние при котките изискват, освен основните мерки за лечение на лекарите, и индивидуална, според вида на заболяването на организма, целенасочена форма на хранене. Този факт е в основата на разработката на диетичната линия храна Integra® ProtectIntegra® Protect подпомага лечението и предлага ефективна концепция за терапия.

Диетичната храна Integra® Protect от Animonda на практика приема задачата на хранителен мениджмънт по време на неизбежното заболяване или при хронично заболяване през целия живот на котката. Разликата при храненето на нормални и здрави животни се състои в това, че рецептите за Integra® Protect относно съдържанието на хранителни и минерални вещества са индивидуално ориентирани към съответното болестно състояние. Integra® Protect е пълноценна основна храна, която покрива изцяло потребността на болната котка по време на здравословните ѝ проблеми. На високата приемственост е отделено специално внимание, защото по време на болест животните показват много голяма чувствителност към приема на храна. Добавянето на други „запълващи” хранителни вещества и снаксове трябва да се минимизира, тъй като по този начин се застрашава успехът на терапията.

Integra® Protect

Integra® Protect за котки с наднормено тегло помага чрез редуциране на калориите с висококачествен протеин и баластни вещества при отслабването.

Integra® Protect при оскалитни камъни е с протеиновото и фосфорното съдържание, съгласувано с намалената възможност за обмяна на веществата при животни с проблеми в бъбреците, и покрива съответно нарасналата потреба на витамин D3.

Integra® Protect при струвитни камъни цели чрез редуцираното съдържание на магнезий и съдържанието на други полезни вещества да противодейства на образуването на камъни.

 

Код: Няма Категория:
magnifier