zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Охлаждаща постелка Karlie

В момента този артикул не е наличен.

Охлаждаща постелка за кучета и котки (опитайте и вие)!

Особено подходяща през летните жеги за малки кученца, възрастни кучета, северни породи (Хъски, Маламут, Лайка и др.) и представителите на породите с къси муцуни (Мопс, Боксер, Френски булдог, пекинез и др.).
Осигурете хладно и комфортно лято на вашия домашен любимец. Охлаждащ ефект без нужда от хладилник и винаги готова за употреба. Охлажда с часове, побира се в стандартни легла, идеален за използване в автомобила, сгъва се лесно. Изработен от нетоксичен материал който е лесен за почистване. Почиства се на ръка само с влажна кърпа, няма нужда да се поставя в пералня.

Няма никакъв мирис и е напълно безопасен.

Може да се постави в хладилник за супер охлаждане!

Още съвети за летните жеги:

Списание Time публикува няколко полезни съвета как да помогнем на животното по-леко да преживее рекордните летни температури.

Не го постригвайте. Не повече от обичайното. Жал ли ви е да гледате как се мъчи пухкавото животинче с гъстата си козина? Тя обаче го предпазва от горещините, обясняват специалисти. Космената покривка е термоизолацията на животното: тя му държи топло в студа и обратно на очакванията го предпазва от прегряване в жегите, съобщава в блога си Американската асоциация за защита на животните ASPCA.

Променете някои навици: дори кучето ви да живее в двора, ако там е горещо като сауна, може би е добре да го пуснете вътре - поне в обедните жеги. Колкото и да обича да тича в парка, в най-горещите  дни е добре това да се случва само рано сутрин и късно вечер.

Важно е да се знае, че кучетата и котките не се охлаждат чрез изпотяване, а чрез учестено дишане. Когато влажността на въздуха се покачва, това става все по-трудно. Затова е важно да им осигурите достатъчно вода за пиене и да не ги подтиквате към прекомерно физическо натоварване.

Проверете тротоара. Преди да изведете кучето, докоснете тротоара с ръка и вижте дали може я задържите върху плочките, без да ви пари, съветва президентът на РЕTA Ингрид Нюкърк. В горещите дни  тротоарите могат да стигнат температури над 54С - достатъчно високи, за да предизвикат изгаряния по краката на животното. Затова е по-добре е да разхождате кучето по тревата.

Не го оставяйте в колата. Никога. Достатъчно логично - и въпреки това всяко лято научаваме за животни, умрели от топлинен удар в паркиран автомобил. Дори при съвсем поносимите 29С, в колата само за 10 минути температурата става 39С. И то при открехнати прозорци. За половин час температурата може да стане близо 50 градуса. Дори и да слезете за няколко минути, не оставяйте животното в колата - всяко неочаквано забавяне може да коства живота му.

Внимавайте за симптоми на топлинен удар. При животните те са по-трудно забележими, отколкото при хората. Тежко учестено дишане, падане или олюляване, повишено слюноотделяне, повръщане, летаргия, "стъклен" поглед, ускорен пулс и - разбира се - висока температура. Ако забележите подобни симптоми, незабавно преместете животното на по-хладно място, сложете хладен компрес и колкото се може по-бързо го заведете на лекар.

Рискът от топлинен удар е най-голям при бебетата и  старите животни, при тези с наднормено тегло и при определени породи с много къси муцуни, защото по-трудно се охлаждат достатъчно чрез дишането, твърдят специалисти, цитирани от Time.

 

 

Код: Няма Категории: ,
karlie

S - 40 х 50 см.

L - 50 х 90 см

magnifier