zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Sera med Professional Protazol

В момента този артикул не е наличен.

Прапарат за вода срещу едноклетъчни кожни паразити като Ichthyophthirius multifiliis

Препарат за сладководен аквариум за безопасно, бързо и надеждно премахване на Ихтиофтириус – Ichthyophthirius multifiliis (болестта бели точки) и много други едноклетъчни кожни паразити (напр. IchthyobodoApiosomaTrichodinaChilodonella) както и срещу инфекции с гъбички.

Продукта е безцветен във вода.

sera med Professional Protazol се понася добре от растения и безгръбначни (като охлюви и скариди).

Protazol - Препарат за третиране на аквариумна вода.

Предлага се в разфасовка от 25 и 100 мл.

Области на приложение: за лекуване на бели точки (Ichthyophthiriusmultifiliis) и други единични кожни паразити като Ichthyobodoи видът Chilodonella.
Основни признаци за случай на паразити са липсата на апетит и слабеене, намалено движение, прилепнали плавници, оцветяване в тъмно и отъркване по предмети в аквариума.

·          Малките бели точки по плавниците и кожата на рибите са характерни за причинителя на тази болест.
·          Сиво-бяла слуз по плавниците сочи за наличието на кожния паразит Ichthyobodo или Costia.
·          Ред други паразити (напрChilodonella и Trichodina) нападат особено отслабнали риби.
·          Бели, приличащи на вата наслоявания, особено на наранени места на риби и хайвер са типични за гъбите (Saprolegnia или Achlya).

Доколкото е възможно трябва да се проведе наблюдение под микроскоп на части от кожата или хрилете, за да се потвърди прогнозата.

Противовъздействия и странични действия: Protazolможе да навреди на растенията лотус затова те трябва да се извадят от аквариума преди третирането. При по-продъл-жително третиране е възможно евентуално стимулиране на размножаването на полезни бактерии, които предизвикват замътняване на водата чрез храненето си с кислород. В такъв случай трябва да се пристъпи към подмяна на водата съгласно указанията за до-зировка. Умоляваме Ви да уведомите търговците на този продукт в случай, че попад-нете на други странични действия.

Указания за дозировка: Разклатете преди употреба! Добавяйте по 1 мл Protazol на 20 л. вода. Разпределете дозировката равномерно по повърхността на аквариумната вода и след това разбъркайте с лъжица или пръчица. По време на третиране с препарата из-ключете УВ – лампите и биофилтъра. Погрижете се за добра аерация. След 24 часа подменете 80% от водата в аквариума. Ако настъпи замътняване на водата я подменете веднага. Умъртвените паразити Ichthyophthirius могат да бъдат забелязани след 2 дена като бели, разсеяни петънца. В повечето случаи едно третиране е достатъчно, но при по-тежки заболявания повторете процедурата отново след 4-5 дена. Лекарството не бива да се предозира, тъй като по-слабите рибите може да се окажат чувствителни.
Пазете от деца и домашни любимци! Пазете кожата и очите! Съхранявайте на стайна температура на място без пряка слънчева светлина.

Особени съвети: Не използвайте при риби предназначени за човешка консумация! Чрез новопренесени риби, растения или жива храна в аквариума, съществува опасността от пренасяне на болести. Слаби риби или отделни стресови ситуации също могат да пре-дизвикат избухване на болести.

Рибите могат да се третират и профилактично с Protazol по начина описан при болестно състояние. Protazol се понася, доколкото е познато, също толкова добре от охлюви, скариди и растения.  След изтичане на посочения срок на годност не използвайте повече!

 

Код: Няма Категория:
SERA
magnifier