zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Sera siporax algovec Professional, 35 гр - против водорасли - за малки аквариуми

6.20 лв.

Уникален контрол на водораслите, чрез бактерии!

Разграждащите хранителни вещества бактерии в стабилна, постоянна форма започват да работят и да се размножават веднага след контакт с вода. Те премахват хранителните вещества на водораслите –  по специално фосфатите – от водата и така се борят ефективно срещу нежеланите водорасли в аквариума, на принципа на хранителната конкуренция. Растежа на водораслите е подтиснат и популацията им е редуцирана задълго. Направена е профилактика срещу цъфтеж на водорасли.

 

Решава най-често срещания проблем в акварисиката – нежеланите водораслиДори в малки аквариуми. 

 

sera siporax algovec Professional – съдържа бактерии и среда за тяхното размниожаване, които усвояват хранителните вещества на нежеланите водорасли (като фосфатите) и така се броят с тях по биологичен път, чрез хранителна конкуренция.

 

Дозировката е само по две  „таблетки” на литър вода (за по-големи аквариуми съответно по 17 гр на 50 л, а една опаковка е достатъчна за аквариум с обем  600 литра. ), които може да се сложат във всеки малък вътрешен филтър. Също може да се сложат във външен филтър или да се използват като основа под грунда в аквариума. Една опаковка от 35 гр е достатъчна за 100 л аквариумна вода. 

 

Активността на бактериите намалява след един месец, при почистване на филтъра и при чести смени на водата. След един месец продукта не се изхвърля, тъй като това е високоефективния филтърен материал sera siporax, чийто живот е практически неограничен и той може да остане във филтъра, като биологичен филтърен материал.

 

В аквариума няма да има нежелани водорасли и усилията за подръжка на аквариума ще са по-малки!

 

Код: 1218470 Категория:
SERA
magnifier