zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Woha филтър за нитрати до 400л.

Филтър за нитрати от Woha Германия

Нитратен филтър Woha NF – разтваря нитратите във въздуха!

Начинът на действие на Woha NF е базиран на точни биологически изследвания. Неговият реактор e извън аквариума и осигурява на специални бактериални култури анаеробна ( безкислородна ) и много подходяща за действие среда, където те, така да се каже „разтварят нитратите във въздуха” т.е. използват кислорода от NO3 и свободния азот излита във въздуха.  Изключително бавната струя и голяма повърхност на филтъра спомагат само след 3 седмици за довеждане на нитратите до 0. Единствената грижа за филтъра се състои във “ваксиниране” на микроорганизмите в реактора един път седмично. Необходимият на бактериите кислород се набавя от нитратите във водата и се редуцира до азот, който се изпарява .

Упътване за инсталиране:

Монтирайте на изхода на Вашия филтър един Т-разклонител и един кран (в повечето случаи маркуча е със сечение 12/16 мм). Направете една връзка чрез маркуч от Т-разклонителя към крана на нитратния филтър. Когато пуснете отново Вашия аквариумен филтър, пуснете и нитратния, така че всичкият въздух да излезе от него. След това затваряйте постепенно крана към нитратния филтър, докато струята стане подходяща (виж по-долу). Тук трябва да се отбележи, че кранът на аквариумния филтър трябва да е затворен съвсем леко, за да може да се създаде достатъчно силна струя.

Внимание! Нитратният филтър трябва задължително да се инсталира отвесно!

Когато нитратния филтър вече работи, направете първата „ваксинация”. За тази цел вземете една лъжичка (2 мл.) от веществото NFX 2000 и го разбъркайте с окoло 150 мл вода докато се разтвори. След това изсмучете разтвора с приложената спринцовка и я изпразнете във вентила (3) на нитратния филтър, като за тази цел нитратния филтър трябва да работи.

Важно!  За да е сигурно, че NF 2000 работи ефективно „ваксинацията” трябва да се повтаря седмично (както е описано по-горе). Освен това трябва да се внимава дали максималната струя на водата отговаря на Вашия нитратен филтър (виж долу). Ако спазвате указанията, след около 3 седмици ще получите видими резултати.

 

 Предлагат се два размера: 

NF 2000 – за аквариуми до 200 литра. Препоръчителна струя – 2-3 л/ч

NF 2001 – за аквариуми до 400 литра. Препоръчителна струя – 3-5 л/ч

 

Код: 1218302 Категория:
magnifier