zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

eSHa Gastrobac за лечение на слузеста материя по кожата и хрилете, 10ml

Високоефективен препарат за лечение на сладководни аквариумни рибки от бактериална слузеста материя по кожата и хрилете

Какво представлява eSHa GASTROBAC?
Големите количества биологични отпадъци, остатъчна храна, мъртви риби и охлюви, гниещи водни растения може да предизвикат заболяване наречено “бактериална слузеста материя по кожата и хрилете” (bacterial slime). Големите популации охлюви в аквариума може също да предизвикат гореспоменатото заболяване, причинено от специфичен вид бактерии. То е известно също и като бактериално лепило (bacterial mucilage). Бактериите бързо се размножават в средата или по слизестата мембрана на охлювите. Секретиралата слуз и утайка попада по водните растения, а от там и по рибите. Някои риби изненадващо проявяват свръх-чувствителност и се разболяват от това заболяване поради високата бактериална популация. Повече информация може да намерите онлайн на: www.eshalabs.eu

Дозиране:
Стандартна доза за 100 литра аквариумна вода:
Ден 1 : 20 капки (1 ml)
Ден 2 : 10 капки
Ден 3 : 10 капки
За да добавите една капка GASTROBAC в аквариума, обърнете шишенцето и леко стиснете пипетата.
В случай на необичайни усложнения - извършете незабавна частична смяна на водата и потърсете професионална помощ.

Особености при дозиране:
14 дни след първото дозиране понякога бактериите се появяват отново. По тази причина се препоръчва повторно третиране след 14 дни.

Превантивна баня:
Заболяването понякога се пренася с добавянето на нови водни растения във Вашия аквариум. Може да направите превантивна баня като обработите новите растения преди да ги засадите в аквариума по следния начин: В отделна кофа с вода (и обем 10 литра) добавете 2 капки GASTROBAC. Поставете водните растения за 1-2 часа в кофата, като оставите корените и стеблата им нагоре. Периодично размествайте и разклащайте растенията. След приключване на банята, те вече могат да бъдат засадени в аквариума.

- Следете внимателно качеството на водата, както и основните химични параметри. Те трябва да бъдат в нормални граници преди да започнете третирането. Ако имате съмнение за качеството или за нивата на определени параметри - направете частична смяна на водата. Сменяйте всеки месец най-малко 20-25% от нея.
- Наблюдавайте внимателно аквариума първите 1-2 часа след като сте добавили GASTROBAC.

Какви предпазни мерки трябва да вземем, когато използваме eSHa GASTROBAC?
eSHa препоръчва преди и по време на третирането да се направи цялостно почистване на слузестите утайки, мъртви риби и гниещи растения. Големите количества мъртви организми влошават съществено качеството на водата.

Частична Смяна на Водата?
По принцип не е необходимо да се извърши предварителна частична смяна на водата преди или след употребата на GASTROBAC, освен в случаите когато:
1. E налице ниско качество на аквариумната вода, основни химични параметри на водата са извън нормите. Периодични проверявайте качеството на водата, като следите основните химични параметри с помощта на eSHa AQUA QUICK TEST - бърз тест.
2. Ако е в близост във времето до обичайната периодична смяна на водата.
3. Ако използвате подобрител на водата (water conditioners)!
4. Ако сте използвали друг препарат за унищожаване на алги или за лечение на риби. В този случай eSHa препоръчва двудневна частична (но съществена) смяна на водата: 2 поредни дни по 40%. Добавете нов пакет активен въглен през тези два дни.
5. В случай, че извършвате частична смяна на водата по време на третирането - компенсирайте намалялата концентрация на препарата пропорционално на заменената вода (без да предозирате)!

Филтрация?
Може да оставите филтрационната система работеща, като оставите само неабсорбиращи филтриращи материали, като филтърна вата, пясък, дънен субстрат, биологично-активни филтърни пълнежи и т.н. Винаги изваждайте химически активни филтърни пълнежи като активен въглен, йонообменни смоли, окислители, спрете УВ-стерилизатора тъй като те имат негативен ефект върху действието на GASTROBAC. Оставете филтъра включен както през деня, така и през нощта или осигурете допълнителна аерация!

Третиране с други препарати?
Никога не комбинирайте лекарства и препарати, освен ако производителят не е описал тяхната безопасност! Химичните съставки на eSHa GASTROBAC се разпадат постепенно във времето, но ако искате да използвате друг препарат скоро след като сте добавили от този, може да премахнете активните му съставки чрез филтрация през нов пакет с активен въглен или с по-съществена частична смяна на водата.

В случай, че има няколко проблема в един и същи момент (заболяване на рибите, прекомерно количество нежелани водорасли - алги или охлюви) третирайте по-сериозния проблем първо вместо да третирате всички едновременно!

Предозиране (Overdosing)?
Никога не предозирайте GASTROBAC. Следвайте стриктно и внимателно инструкцията.

Как да пазим рибките си в добро здраве и растенията в добро състояни?
След като приключите лечението добавете една доза от витамините eSHa OptimaeSHa Optima стимулира и поддържа естествената имунна защита и ускорява възстановяването от заболяването. Използвайте eSHa PRO-PHYLL, за да подобрите цветовете и състоянието на водните растения, като създадете оптимална вегетация.

ВНИМАНИЕ
GASTROBAC ще унищожи водните охлюви и гастроподи (Apple Snails), затова преди да използвате препарата задължително ги преместете от Вашия аквариум! Прочетете листовката преди да използвате този препарат. Той може да остави петна ако се разлее. Пазете далеч от деца и домашни любимци. Съхранявайте шишенцата и листовката в оригиналната опаковка на хладно място, но не в хладиник! Да се използва само за декоративни рибки и риби, които не са предназначени за консумация! Предозирането е непрепоръчително. Да се пази от попадане върху рани! Да се пазят очите и лигавиците, както и други чувствителни зони! Да не се използва след изтичане срока на годност.

Опаковка: 10ml достатъчна за обработка на 500 литра аквариумна вода.

eSHa, Холандия е с повече от 40 години опит в разработването и производството на препарати за лекуване на заболявания по всички видове декоративни риби, добавки и витамини, препарати против алги и охлюви, торове за водни растения и други.

 

Код: 178755675197 Категория:
magnifier