zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Sera Baktopur Direct при бактериални болести -24 таблетки

32.30 лв.

Изчерпан

Sera Bactopur direct таблетки

Информация при употреба : Болестотворни бактерии присъстват във всеки аквариум, но имунната система на рибките ги защитава то тях. Лоши условия, стрес и неправилно хранене, може да доведат до отслабване на имунната система. Бактериите причиняват много заболявания, които често са трудни за откриване. Възможно е рибките вторично да се инфектират от бактерии по време на друго заболяване или след него, когато защитните и сили са все още слаби. За това препоръчваме профилактично и след прекарана болест използването на Sera fishtamin и Sera activant. При по дълги периоди на стрес е възможно вътрешните органи на рибката да се инфектират с бактерии. Симптомите са загуба на апетит, подут корем, настръхнали люспи и в напреднал стадий пълна апатия и неконтролирани движения. Може да се прояви и само един от тези симптоми или да са в различна комбинация. Със Sera baktopur direct може да лекувате и пролетна вироза, еритродерматит и водянака при езерни рибки и витилиго, гниене на плавниците, бактериално гниене на хрилете и инфекции от Columnaris в аквариума.

 

Инструкция за употреба : Sera baktopur direct може да уреди и полезните бактерии във филтъра и общия аквариум. Може да проведете лечението в отделен аквариум. Ако добавите лекарството в общия аквариум е необходимо да извадите филтъра и да го оставите да работим в кофа с вода от аквариума. Преустановете добавянето на СО2 и филтруването с активен въглен . Добавете по една таблетка на всеки 50 литра вода . Аерирайте добре. След три дни сменете 50 % от водата. При наличие на симптоми на болестта повторете лечението. Ако симптомите на болестта останат , разтворете една таблетка Sera baktopur direct в два литра вода и пуснете рибката там за 30 мин. И после я пуснете в аквариума и добавете по една таблетка Sera baktopur direct на всеки 50 л. вода. След оздравяването трябва да обработите водата със Sera aqutan, Sera nitrivec и да филтрувате през Sera super carbon

Sera baktopur direct не се понася добре от безгръбначните в морския аквариум. Лекувайте морските рибки само в отделен ( карантинен ) аквариум.

Състав : Nifurpirinol 27.6 мг. Свързващи вещества до 1 гр.

Не използвайте след срока на годност .

Съхранявайте в недостъпно за деца място и животни място . Не използвайте при животни за човешка консумация . Съхранявайте на тъмно при стайна температура ( 15 – 25 % )

 

Код: 121515 Категория:
SERA
magnifier