zooland
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 89ЛВ ДО ОФИС НА ЕКОНТ
Вход и Регистрация

Sera Mycopur - препарат против гъбички, метили и др. 50мл. за 800л.

11.50 лв.

Изчерпан

Прапарат за вода срещу инфекции с гъбички

Ефективен срещу инфекции с гъбички (напр. Saprolegnia) по рибки и хайвер в сладководен аквариум. Препарата може да се използва в случай на външни наранявания по рибите, също срещу кожни и хрилни метили и Transversotrema.

Безгръбначните не понасят препарарата.

Допълнителната употреба на sera ectopur подпомага ефективността на препарата.
Твърде ниската температура на водата стимулира растежа на гъбичките.

Информация при употреба :

Sera mycopur Използвай само в сладководен аквариум ! Срещу плесени, гъбички ( Soprplengia и Achlya ) и срещу червеи – паразити по хрилете. Може да се използва срещу размножаване на гъбичките Soprolengia и Achlya. Нападат главно хайвера, лаврите и също така възрастните риби. Развиват се навсякъде, където има недостиг на кислород. Под влияние на натрупаната органична енергия, която гние, т.е. при прехранване, недостатъчно аериране и неправилно почистване на аквариума. Sera mycopur действа срещу паразитиращите червеи Gyrodactylus и Dactylogurus по хрилете и кожата на рибите, които унищожават кожните клетки. Типичен признак е белезникавият цвят на болното място. Може да се използва и за профилактика при наранявания на рибките при които често раничките често вторично се инфектират от гъбички.

Инструкция за употреба : Разклатете добре преди използване ! Третирайте три последователни дни. Прибавяйте по 20 капки или 1мл. Sera mycopur на всеки 20 литра вода всеки ден. Първия ден добавете 1 чаена лъжичка ( около 5 гр. ) Sera ectopur на 25 литра вода. За да предотвратите развитието на гъбички, прибавяйте по 10 капки или 0.5 мл. Sera ectopur на 20 л един път седмично.
Петна ( ранички ) заразени с гъбички, често развиват и бактериални инфекции. Ако заболяването е от няколко дни, добре е да се продължи третирането със Sera bactopur direct ( за дозировката виж инстр. за употреба ) и Sera mycopur ( използвайте само половин доза ). Едновременно може да се използува и Sera ectopur.
По време на третирането не използвайте активен въглен ! Аерирайте добре !
След приключване на третирането ние препоръчваме частична смяна на водата и филтриране през активен въглен – Sera super carbon или третиране със Sera toxivec. За увеличаване на естествената устойчивост срещу болести трябва да се използва sera fishtamin.

Състав : 100 мл Sera mycopur съдържа :
Акрифлавин 210 мг
Меден хлорид 11.8 мг
Меден сулфат 71.9 мг
Дестилирана вода до 100 мл.

Да не се използува за риби за човешка консумация. Да се съхранява под ключ, да се пази от деца и домашни животни. Да се съхранява при темп. 15-25 °С , на тъмно.
Да не се използува след срока на годност. При използуване на Sera mycopur не използвайте препарати произведени от други фирми

 

Код: 121504 Категория:
SERA
magnifier